Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

08 June '17: Bootcamp ‘Bewerken en toepassen van natuursteen’
← terug naar overzicht

info

Het ambacht van steen- en beeldhouwer is al heel oud en speelt een belangrijke rol bij het bouwen en restaureren van bouwwerken. Dit vereist kennis en vakmanschap. Om ook in de (nabije) toekomst verzekerd te zijn van voldoende gekwalificeerde vakmensen is het  noodzakelijk om het vak onder de aandacht te brengen bij verschillende doelgroepen. Daartoe wordt een tweedaagse bootcamp georganiseerd.

DAG 1

Op de eerste dag van de bootcamp wordt in een natuursteenatelier aan de deelnemers informatie verstrekt over het gebruik van verschillende soorten natuursteen in Vlaams en Nederlands Limburg (o.a. mergel en Kunradersteen), waarna ze zelf aan de slag gaan om natuursteen te bewerken. In een kort tijdsbestek vindt aldus een goede kennismaking plaats met het ambacht en de materialen die worden toegepast.

DAG 2

Met de inhoudelijk bagage op zak worden op de tweede dag diverse locaties bezocht waar natuursteen wordt gewonnen en/of wordt bewerkt, alsook worden bouwwerken bezichtigd waar ter plaatse nadere uitleg wordt gegeven.

PRAKTISCH

Deze vindt plaats op 8-9 juni 2017 in Valkenburg en omgeving. Deels wordt hierbij aangesloten bij de Vlaams-Nederlandse Natuursteendagen, die tegelijkertijd plaatsvinden. De organisatie van deze bootcamp geschiedt in nauwe samenwerking met de Monumentenwacht Limburg.

WIL JE MEER INFORMATIE? MELD JE DAN HIER AAN! 


schrijf je in