Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

28 November '17: Bouwen en Restaureren: Een vak apart!
← terug naar overzicht

info

In samenwerking met Stichting Behoud Monumenten Brabant (projectleider Revivak), ROP-Zuid, Monumentenwacht Limburg, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden organiseert Stichting Landgoed Slot Schaesberg op 28 en 29 november een tweedaags symposium ter bevordering van de instroom van hoog gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. Onderdeel van het programma zijn cursussen waarbij de deelnemers zelf kunnen proeven hoe mooi het restauratiewerk is.

Programma

Dinsdag 28 november 2017

10:00 - 13:30

Symposium “Bouwen en Restaureren: een vak apart”. Inleiding door de opdrachtgever van één van de meest spraakmakende restauraties van de afgelopen 100 jaar: Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum te Amsterdam. Aansluitend zullen verschillende partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen waarbij Slot Schaesberg de komende jaren fungeert als opleidingscentrum voor ambachten en vakopleidingen.

10:00 - 16:00

Cursus Kunradersteen bewerken. Kunradersteen is een echt Limburgs product. Het is te vergelijken met mergel- krijtgesteente maar veel harder omdat het geen klei bevat. De bewerking ervan is een uniek ambacht dat op 28 november tijdens de cursus zal worden gedemonstreerd aan leerlingen van het ROC en VMBO PPL en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de ochtend van 10:00 – 12:00 leert men theorie bij slot Schaesberg en in de middag van 13:00 – 16:00 volgt de praktijk in de Kunradersteengroeve aan de Bergseweg 30 te Voerendaal.

9:00 – 17:00

Bootcamp Timmerwerk. De tweede groep leerlingen en mensen met een arbeidsachterstand zal deelnemen aan bootcamps timmerwerk bij restauraties en op die manier in aanraking komen met het prachtige werk dat timmer- lieden bij een restauratie verzorgen. Dit programma wordt door Slot Schaesberg in samenwerking met Monumen- tenhuis Brabant/ROP-Zuid verzorgd.

 

Woensdag 29 november 2017

9:00 – 17:00

Tweede deel van de Bootcamp Timmerwerk bij Restauraties, volledig verzorgd door monumentenhuis Brabant/ ROP-zuid.

Interesse?

Inschrijven kan in onderstaand formulier.


schrijf je in