Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

11 May '18: Cursus brons smeden!
← terug naar overzicht

info

                                                           

Slot Schaesberg organiseert tijdens de Vakmanschapsbeurs op 11 en 12 mei een korte cursus brons smeden, in de vorm van workshops. Slechts weinig smeden beheersen deze tak van hun vakgebied. Wij hebben, in samenwerking met het Nederlands Gilde van Kunst-, sier- en restauratiesmeden een Duitse meestersmid bereid gevonden om je kennis te laten maken met deze bijzondere vorm van smeden.

In deze (gratis) cursus ontdek je, onder begeleiding van de meestersmid, de geheimen van dit oude ambacht. Je maak kennis met het vuur, het materiaal en het gebruik van verschillende gereedschappen.

De workshops worden gegeven op het terrein van Slot Schaesberg, Slot Schaesberg-Laan 100, 6371 KZ, Landgraaf (Nederland). De restanten van het eeuwenoude Slot Schaesberg staan in Zuid-Limburg, middenin een heuvelrijk beekdal. Het kasteel en de bijbehorende bouwhoeve worden de komende jaren steen voor steen, daklei voor daklei, mergelblok voor mergelblok volgens de oude methodes herbouwd.

Voor de deelnemers aan de workshop is een syllabus beschikbaar!

Programma
De workshops brons smeden vinden plaats op 11 en 12 mei. Zowel ’s ochtends als ’s middags worden workshops georganiseerd. Op beide dagen kun je inschrijven voor een workshop, in de ochtend of in de middag. Afhankelijk van de belangstelling delen wij je dan in. We berichten je tijdig op welk tijdstip je verwacht wordt. Per workshop is er ruimte voor maximaal 6 deelnemers.

Inschrijven
Deelname aan de workshop is gratis en open voor iedereen. Heb je interesse? Dan kan je hier onderaan inschrijven!

                                                                     


schrijf je in