Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

Maak Het Mee!

Ben je gebeten door restauratie en de bijzondere technieken die hierbij horen? Boeit het proces van het maken je ook zo? Stilstaan bij de natuurlijke materialen/grondstoffen/ingrediënten, op zoek gaan naar de vertaling ervan en je steeds heruitvinden op een duurzame manier? Maakte je vroeger spontaan legogebouwen, knustelwerkjes of artisanale lekkernijen en is dit uitgegroeid tot een bouwtechnische, artistieke of voedingsgerichte passie? Misschien ben je ondertussen zelf een kwaliteitsmaker?

"Maak het mee!" heeft een boeiend programma voor iedereen die zich in deze vragen herkent:
 

 • Lerend Netwerkevent
  Op donderdagavond 23 november gaan we van start met een 'Lerend Netwerkevent' bij Ateliers Piano's Maene te Ruiselede. Deze avond richt zich op Vlaamse en Nederlandse professionals en wil via panelgesprekken en thematische workshops zowel aspirant, prille als gevestigde makers inspireren. 

 

 • Jobmarkt en scholendag
  Op vrijdag 24 november zijn secundaire scholen met hout, bouw en schildersrichtingen uit de derde graad van harte welkom bij VDAB in de Guido Gezellelaan 9 te Roeselare. Deze dag wordt volledig voor hen ingevuld met workshops, bedrijfsbezoeken en een jobmarkt. Ook werkzoekenden uit de bouwsector zijn welkom op deze Jobmarkt. Tijdens deze dag ligt de focus op knelpuntberoepen in de restauratiewereld. Het kan makers helpen met de zoektocht naar nieuwe medewerkers.

 

 • Dag van de Ambachten (publieksdag)
  Op zondag 26 november worden naast VDAB ook de deuren van Arhus, Sask en het Vlaams Huis van de Voeding te Roeselare open gezet voor het brede publiek. Het Maak Het Mee! event werkt op deze dag nauw samen met de organisatie van de Belgische Dag van de Ambachten. De focus ligt hierbij op innovatie in de ambachtssector, crossovers en co-creatie met de kunstsector, voedingsnijverheid, designwereld en bouwsector.


Wil je graag deelnemen?

 1. Ontmoet je graag gelijk- of anders gestemde makers met een innovatieve/co-creatieve drive? Volg je graag kort maar krachtige praktische workshops die je verder helpen als startende of professionele maker? Dan ben je meer dan welkom op het lerend netwerkevent!
   
 2. Deel je graag interactief en belevend je skills met jong en oud? Op een centrale beursplek of in je eigen atelier of in dat van een gelijkgestemde maker waarbij je in co-creatie gaat? Dan is de scholen – of publieksdag iets voor jou!
   

Interesse? Vul dan hieronder het online contactformulier in of volgens het programmaonderdeel en we houden je op de hoogte! 
Vertrekkend van een longlist met duizenden makers willen we uiteindelijk landen met een shortlist van geïnteresseerde en gemotiveerde makers voor dit driedaags event. Hoe meer inschrijvingen, hoe rijker het programma zal worden. 

Deadline om in te schrijven is 29 september!

Maak Het Mee! is een organisatie van Revivak in samenwerking met erfgoedcel Terf, Unizo en Fod Economie.