Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

Maak Het Mee!

Ben je gebeten door restauratie en de bijzondere technieken die hierbij horen? Boeit het proces van het maken je ook zo? Stilstaan bij de natuurlijke materialen/grondstoffen/ingrediënten, op zoek gaan naar de vertaling ervan en je steeds heruitvinden op een duurzame manier? Maakte je vroeger spontaan legogebouwen, knustelwerkjes of artisanale lekkernijen en is dit uitgegroeid tot een bouwtechnische, artistieke of voedingsgerichte passie? Misschien ben je ondertussen zelf een kwaliteitsmaker?

"Maak het mee!" heeft een boeiend programma voor iedereen die zich in deze vragen herkent:
 

  • Lerend Netwerkevent
    Op donderdagavond 23 november gaan we van start met een 'Lerend Netwerkevent' bij Ateliers Piano's Maene te Ruiselede. Deze avond richt zich op Vlaamse en Nederlandse professionals en wil via panelgesprekken en thematische workshops zowel aspirant, prille als gevestigde makers inspireren. 

 

  • Jobmarkt en scholendag
    Op vrijdag 24 november zijn secundaire scholen met hout, bouw en schildersrichtingen uit de derde graad van harte welkom bij VDAB in de Guido Gezellelaan 9 te Roeselare. Deze dag wordt volledig voor hen ingevuld met workshops, bedrijfsbezoeken en een jobmarkt. Ook werkzoekenden uit de bouwsector zijn welkom op deze Jobmarkt. Tijdens deze dag ligt de focus op knelpuntberoepen in de restauratiewereld. Het kan makers helpen met de zoektocht naar nieuwe medewerkers.

 

  • Maak Het Mee Publieksevent
    Op zondag 26 november, aansluitend op de Dag van de Ambachten, zetten de maakplekken VDAB, kenniscentrum ARhus, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en het Vlaams Huis van de Voeding te Roeselare hun deuren open voor het brede publiek. Ook makersateliers binnen en buiten het stadscentrum verwelkomen je graag! Maak hun innovatief vakmanschap in de kunstsector, voedingsnijverheid, designwereld en bouwsector mee en maak ook met hen iets mee !

 

Maak Het Mee! is een organisatie van Revivak in samenwerking met erfgoedcel Terf, Unizo en Fod Economie.