Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

19 augustus '18: BKRK - Bokrijk Brandmerkt
← terug naar overzicht

BKRK - Bokrijk Brandmerkt
info

Bokrijk. We denken allemaal spontaan aan de schooluitstapjes in het lager onderwijs, de prachtige natuur en de idyllische schuurtjes die ons terug katapulteerden in de tijd. Maar wist je dat ze tegenwoordig komen met een vernieuwd concept? Daar waar mensen nostalgisch worden en denken aan de tijd van toen, wil BKRK de toekomst zijn. Al jaren staat Bokrijk garant voor expertiseontwikkeling van vakmanschap, technieken en de toepassingen ervan in het museum. Met BKRK wil het de hedendaagse relevantie van vakmanschap in de kijker zetten. Dit met een collectie aan eigentijdse items die refereren aan een vakmanschap. Dat Bokrijk erg belangrijk is voor het Vlaamse erfgoed, is geen verrassing. Ze pakken al jaren uit met tal van eigentijdse ontwerpen zoals architectuur, meubelontwerp of keramiek. Voor hen is het belangrijk om verbanden te leren leggen met het verleden, eerder dan nostalgisch terug te blikken op hoe het ooit was.

Is je interesse gewekt? Lees dan verder over het VAKlab!

Het Kasteel van Bokrijk in een nieuw kleedje. Samen met VAKlab vormen ze het kloppend hart voor het leven in en rond Bokrijk. VAKlab’s hoofddoel is vakmanschap centraal stellen en zich profileren als inspirerend en stimulerend kenniscentrum. Een vakman is hier iemand die een vaardigheid heeft in een bepaalde discipline of beroep. Hij werkt met zijn hoofd, handen, hart en niet te onderschatten, met passie.

Voor mensen die dezelfde passie delen organiseert VAKlab vaak passe-partouts, ontmoetings- en netwerkmomenten, trainingen, inspiratiebeurzen en zoveel meer. De eerstvolgende Passe-Partout wordt gehouden met niemand minder dan hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker. Volgens hem vraagt ondernemen om nieuwe businessmodellen, namelijk sociaal, duurzaam en circulair. Met onze oude manier van denken en ondernemen komen we er niet meer. Na zijn uiteenzetting maken keramist Ann Van Hoey en Rik Ruigrok de vertaalslag naar de praktijk en getuigen ze over hun eigen businessmodel. Zoals je het leest, helemaal de moeite!
Het volledige programma vind je op: https://www.vaklab.be/kalender/maak-kennis-met-nieuwe-business-modellen-sociaal-duurzaam-circulair/