Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

02 april '17: FabLab – Fabrication Laboratory
← terug naar overzicht

FabLab – Fabrication Laboratory
info

FabLab is een community van kleinere werkplaatsen. De samentrekking FabLab staat voor Fabrication Laboratory. In de Benelux zijn er verschillende FabLabs. Zo’n FabLab is een openbaar digitaal laboratorium/werkplaats waar jonge en inspirerende ondernemers een kans krijgen om hun ideeën uit te testen.

Het delen van kennis op zo’n locaties zorgt voor kweekpoelen aan innovatie. De uitrustig van een FabLab verschilt van plaats tot plaats, maar een FabLab heeft meestal een lasersnijder, een CNC-frees, een 3D-printer, een foliesnijder en een elektronica hoek in zijn bezit.

Voorbeelden FabLabs

West-Vlaanderen

In Kortrijk heb je BUDA::Lab. Naast de open werkplaats voor studenten, scholen, kinderen, makers, ontwerpers en creatievelingen worden er ook workshops georganiseerd om nieuwe skills of vaardigheden aan te leren. BUDA::lab Kortrijk biedt een groot aanbod aan analoge en digitale machines. Daardoor brengen ze verschillende sectoren en disciplines samen om een samenwerking te veroorzaken die verdergaat dan de aparte krachten van beide makers. Co-creatie en innovatie lopen hier dus hand in hand.

Noord-Brabant

In Oisterwijk vind je er FabLab NoordBrabant. Ze geven creatievelingen de mogelijkheid om prototypes en kleine series te maken tegen een redelijk tarief. Het FabLab biedt daartoe een team van specialisten aan die kunnen adviseren en kunnen helpen bij het gebruik van faciliteiten. Ze hopen hiermee vakmannen te helpen met digitale ontwikkelingen. 

Benieuwd naar een FabLab in jouw buurt? 
Klik dan op deze link!