Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

19 februari '18: GROUP MONUMENT MAG STADHUIS VAN ANTWERPEN RESTAUREREN
← terug naar overzicht

 GROUP MONUMENT MAG STADHUIS VAN ANTWERPEN RESTAUREREN
info

De stad Antwerpen heeft een aannemer gekozen voor de restauratie en renovatie van het stadhuis, schoon verdiep inclusief. De keuze viel op het West-Vlaamse familiebedrijf Group Monument, dat via een consortium formule de zaken tot een goed einde wil brengen. Group Monument werkt in dit project samen met zijn dochterbedrijven Monument Vandekerckhove, Monument Goedleven (Brasschaat)  en Altritempi (Brasschaat). De werken starten dit voorjaar nog en zullen duren tot in 2020.

Voor de aannemers zal het een hele klus worden om het renaissancegebouw de 21ste eeuw in te sleuren. “We moeten alle nieuwe technieken zoals verluchting, beveiliging, energienormen en dergelijke implementeren in een gebouw van 450 jaar oud”, zegt Pieter De Poorter van Group Monument. “Dat is een hele opdracht en maakt dit project enorm complex.”.

Toch ziet het bedrijf dit als een grote uitdaging. “Het is een zeer mooi project, wij hebben heel wat ervaring op vlak van monumenten, kathedralen en dergelijke”, aldus nog de bedrijfsleider. “Maar het stadhuis van Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen, is zeker een diamant aan onze kroon.”

De aannemer uit Ingelmunster zou eind maart of begin april van start willen gaan. Het einde van de werken is gepland voor midden 2020. Om het totaalbeeld van de Grote Markt tijdens de renovatie te bewaren, zal op de stellingdoeken een print van de gevel van het stadhuis te zien zijn. De werfafsluiting krijgt een creatieve invulling en wordt een drager van informatie over de voortgang van de werken.

BRON: MADE IN WEST-VLAANDEREN