Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

12 februari '18: Haachtse kunstenares krijgt 'handmade in belgium'-label
← terug naar overzicht

Haachtse kunstenares krijgt 'handmade in belgium'-label
info

Inge Kennis tekent en schildert al bijna haar hele leven, maar haar hobby kwam pas in stroomversnelling na een zwaar ongeval. Achttien jaar geleden werd Inge op haar motor aangereden door een wagen. Acht jaar lang kon Inge niet stappen. In die periode trok ze zich op aan haar hobby: schilderen.

Inge onderscheidt zich in het schilderen door gebruik te maken van een luchtpenseel. Daarmee 'airbrusht' ze schilderijen. "Dat is een techniek die sinds begin 19e eeuw bestaat en die vroeger gebruikt werd om foto's beter te maken toen de fotografie nog niet zo op punt stond."

"Tien jaar geleden zei iemand me dat ze in Abu Dhabi gek zijn van roofvogels en dat ik naar daar moest om mijn werk tentoon te stellen. Dus trok ik naar daar, verkocht een paar werken en kwam terug thuis met een opdracht om een portret te maken van de kroonprins van Abu Dhabi." En daar bleef het niet bij: intussen heeft Inge geëxposeerd in het Louvre in Parijs en binnenkort trekt ze opnieuw naar Abu Dhabi om er een portret van de koning te maken.

Inge lijkt vooralsnog meer succes te oogsten in het buitenland dan in België. Maar ze hoopt dat het 'Handmade in Belgium'-label daar iets aan kan veranderen. Het label is een soort van trofee die Unizo uitreikt aan ambachtsmensen die kwaliteit leveren met hun handen. En dat doet Inge: als ze een portret maakt, is ze wel 16 uur bezig aan één oog.

 

Bron: www.radio2.be