Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

30 augustus '17: Hoe je ook als maakbedrijf profiteert van social media
← terug naar overzicht

Hoe je ook als maakbedrijf profiteert van social media
info

Social media is hot. Maar velen weten nog niet zo goed welke toegevoegde waarde dit kan bieden voor zijn of haar onderneming. Social media kan enorm veel opleveren voor de communicatie met klanten, toeleveranciers én toekomstige medewerkers. Hier zijn alvast enkele tips die maakbedrijven kunnen gebruiken.

Tip 1: Gebruik social media voor werving en selectie van personeel

Tegenwoordig communiceren we heel wat online zoals social media. Dat wil dan ook zeggen dat bepaade doelgroepen zoals jongeren net op deze plekken te vinden zijn. Sluit je aan bij deze wereld en je zal zien dat je al een stap dichter bent bij jouw toekomstige medewerkers als je aanwezig bent op social media als Linkedin, Facebook, Twitter en Instagram.

Tip 2: Deel interessante content

Aanwezig zijn op social media is goed. Maar nog belangrijker is dat je berichten deelt die interessant zijn voor jouw volgers. Wat je bijvoorbeeld kan doen is beelden tonen van achter de schermen. Programma's zoals 'How do they do it' op Discovery Channel zijn zeer populair omdat mensen geïnteresseerd zijn in hoe producten gemaakt worden en uiteindelijk in de winkel geraken. 

Het is niet enkel interessant voor de toekomstige medewerker of consument, maar bijvoorbeeld ook voor inkopers. Zij zien testimonials waarin andere mensen vertellen over het product. Video kan daarnaast ook handig zijn om instructies te geven over een bepaald product. DIt is een stuk handiger dan telkens een papieren handleiding mee te sturen.

Video's kan je ook gebruiken om potentiële klanten te lokken. Via de video op jouw social media lok je mensen naar jouw website waar zij een instructiedocument kunnen downloaden in ruil voor hun mailadres. Via dat mailadres kan je deze persoon op regelmatige basis tips en nieuws geven over jouw producten en bedrijf.

Tip 3: Houd het simpel

Om video's te maken hoef je helemaal niet te investeren in een dure camera of externe mensen te laten in te huren. Je smartphone is al voldoende! Het leuke hieraan is dat het niet duur en tijdrovend is. Tegenwoordig kan iedereen leuke en mooie video's maken. De kwaliteit hoeft ook niet superprofessioneel te zijn. Sterker nog, laagdrempelige, zelfgemaakte filmpjes komen net autenthiek over. 

Tip 4: Ga de interactie aan 

Social media is dé manier om interactie aan te gaan met klanten. Je kan op een snelle manier de mening vragen van jouw klanten of hen vragen wat zij graag in de toekomst willen zien. Dat is niet alleen leuk en interessant, het biedt ook allerlei aanknopingspunten voor een gesprek. Wat vinden jullie ervan? Wat zou er nog anders of beter kunnen? Hoe kunnen we deze oplossing nog slimmer maken?’

Vergeet niet dat jouw klanten boordevol goede ideeën zitten over hoe jij je product kunt verbeteren. Bouw een online community voor het uitwisselen van tips en ervaringen, en beloon bijvoorbeeld de beste tip met een rondleiding door de productieafdeling. 

Tip 5: Hou je online aanwezigheid in de gaten

Bedrijven als Bol.com, Coolblue en KLM zijn naast hun diensten ook zeer bekend vanwege hun uitstekende webcare. Doordat zij zo goed weten om te gaan met vragen en klachten scoren zij regelmatig publicitair. Deze bedrijven zijn wel enorm slagkrachtig, maar dat wil niet zeggen dat er niets van geleerd kan worden. Als jij al op kleinere basis vragen en klachten op een goede manier weet te behandelen kan dit enkel maar het imago van jouw bedrijf ten goede komen.

Tip 6: Gewoon doen!

Ieder bedrijf heeft wel interessante zaken te vertellen en zeker in de maakindustrie! Er valt heel wat boeiends te tonen. Begin met het delen van interessante content, dan komt de aandacht vanzelf.

Bron: https://www.mt.nl/dossiers/made-in-nl/hoe-ook-als-maakbedrijf-profiteert-social-media/535289