Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

22 augustus '18: Isidoor Goddeeris
← terug naar overzicht

Isidoor Goddeeris
info

Voor velen wellicht een naam die enkele bellen doet rinkelen, zowel nationaal als internationaal. Op 7 december 1953 werd hij geboren in Roeselare en liep hij school in St. Lucas in Gent. De nu 65-jarige kunstenaar is de huidige beeldhouwer en restaurateur van Monumentenzorg in Ingelmunster. Daarnaast doceert hij als gastprofessor aan de Hogeschool van Gent. Hij heeft een jarenlange ervaring als beeldhouwer en restaurateur en genoot een degelijke opleiding door meestersteenhouwer Roger Gadeyne.


Wie bekend is met zijn kunstwerken, weet dat hij alle materialen naar zijn hand weet te zetten. Cortensaal, arduin, klei, brons maar ook fragiele houtjes en koord. Geen uitdaging is hem te veel. Water is een integraal onderdeel van zijn manier van werken. Daarmee creëert hij een onpeilbare diepte die de tijd lijkt te verzegelen. Zijn kunst kun je in één woord omschrijven als sober.


In 1997 trok hij naar het Italiaanse Carrara, wat hij beschrijft als het ‘het Mekka van de marmer’ omwille van haar marmerrijke bergen. Zijn hoofddoel was om er nog meer ervaring op te doen als beeldhouwer. Sindsdien trekt hij er tweejaarlijks naartoe om workshops te organiseren. “Werken in de juiste omgeving, geeft je kunstwerk toch dat tikkeltje extra. Het is een hele beleving”, meent hij.
Hieronder vind je een korte omschrijving van zijn workshops.

Workshops

Zomercursus ‘beeldhouwen in steen’ in Carrara, Toscane.
Deze cursus is zowel geschikt voor beginnelingen als voor gevorderden. Hij wordt volledig begeleidt door the master himself. Om deze begeleiding zo kwaliteitsvol mogelijk te houden, is er ruimte voor een maximumaantal van 10 cursisten. Je kan er beeldhouwen in marmer en er is ruimte voor individuele inbreng en eigen artistieke vormgeving. De vakkennis en de verschillende technieken van beeldhouwen in steen die hij indertijd leerde van Gadeyne, wil hij op deze manier aan de cursisten overbrengen.

Cursus beeldhouwen in Volterra, Toscane
Geschikt voor mensen die in stilte willen beeldhouwen met een minimum aan mechanische middelen. De verblijf- en werkplaats liggen op hetzelfde domein. Dat is een gebied van 14 hectaren. Je kan er zelf getuigen wanneer ze de albast uit de grond halen.
Voor deze cursus heb je de vrijheid om te kiezen of je werkt in albast of marmer. Opnieuw is er ruimte voor individuele inbreng en eigen artistieke vormgeving. Een aanrader voor mensen die kunnen genieten van stilte.

Prijzen
Jules Lagaeprijs, Roeselare
1e Prijs in de Biënnale Salon des Artistes Décorateurs in Parijs, 1983
1e Prijs in de Biënnale Salon des Artistes Décorateurs in Parijs, 1985
Villa di Medici (selectie SAD Parijs) Rome, 1985-1986
 
Tentoonstellingen
Interieur, Kortrijk
Classic, Kortrijk,
Innovation, Brussel,
Labirinth, Kemmel
De Poort, Zonnebeke
Kasteel, Ooidonck
Kasteel, Ardooie
Grand Palais, Parijs
Villa Di Medici, Rome
Art Loft, Ingelmunster
Interni, Leuven
Rode Loper, Roeselare
Cultureel Centrum De Spil, Roeselare
Groep Huyzentruyt, Beveren-Leie, Waregem,
vzw Indiancaps (de keuze van Jan Fabre), Antwerpen
Galerij Celal, Parijs