Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

01 maart '18: Jong getalenteerden in erfgoedberoepen
← terug naar overzicht

Jong getalenteerden in erfgoedberoepen
info

Sofina en zijn aandeelhouders hebben binnen de Koning Boudewijnstichting een platform opgericht dat zich toespitst op onderwijs en vorming. Dit platform wil de ontwikkeling van talent aanmoedigen door het toekennen van specifieke individuele beurzen of door steun aan een project van organisaties die zich inzetten voor gelijkaardige doelstellingen.

Op het gebied van erfgoed wenst het platform de opleiding van jonge talentvolle Belgische ambachtslieden in erfgoedberoepen te ondersteunen om hun traject naar uitmuntendheid te versnellen.

Het tracht dit te doen door hun de kans te geven in contact te komen met de beste vakmensen en opleiders op hun vakgebied in Europa. Dankzij de beurzen kunnen ambachtslieden hun vaardigheden perfectioneren in een opleidingscentrum of bij een leermeester in het buitenland.

De beurzen worden toegekend op basis van het reële kostenplaatje en kunnen niet meer bedragen dan 10.000 euro/beurs. Dit bedrag kan eventueel worden herzien indien de kandidaat een hoger bedrag nodig mocht hebben om zijn vervolmaking tot een goed einde te brengen (kosten van het materiaal, duur van de opleiding, …).

Voor wie?
De oproep richt zich tot jonge ambachtslieden tussen de 20 en 35 jaar die werkzaam zijn in België. Ze dienen actief te zijn in de erfgoedberoepen. Enkele vakgebieden die in aanmerking komen, zijn: decoratieschilderen, vergulden, glaskunst, steenhouwen, smeedwerk, bekleden, houtbewerken, schrijnwerk, mozaïekleggen, gipswerk, historische groenteteelt en tuinbouw (decoratieve sinaasappelbomen), snoeien van oude bomen, boekbinden, horlogemaken, …

Wens je hier meer informatie over of wil je uw kandidatuur indienen?

Dit kan op deze website: https://www.kbs-frb.be/nl/Activities/Calls/2018/24012017ASD?hq_e=el&hq_m=5140484&hq_l=7&hq_v=991346ad6e

BRON: Koning Boudewijnstichting