Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

13 april '18: Knelpuntberoep: Slager
← terug naar overzicht

Knelpuntberoep: Slager
info

Ieder jaar studeren er 200 mensen af als slager. Helaas is dit veel te weinig aangezien er zeker 2000 openstaande jobs zijn. Enkele van die afgestudeerden gaan aan de slag als zelfstandige. De anderen werken dan in grootwarenhuizen, buurtwinkels of andere zelfstandige slagerijen. 

Jammer genoeg trekken de opleidingen weinig jongeren aan. Zo zegt Ivan Claeys van de beroepsfederatie, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van BelgiĆ« tijdens een interview met de VRT: "Men begint te laat. Men gaat eerst naar het aso, tot men 18 is, en dan weet men niet wat men gaat doen. Terwijl die groep van die 200 leerlingen die wel in de scholen terechtkomt, zijn eigen creativiteit kan uitwerken en zeker is van werk en van zijn toekomst. We hebben in BelgiĆ« topscholen qua opleiding. Het wordt wat geminacht, maar men zou beter zijn kinderen naar de slagersopleiding laten gaan."

Het harde werk en de moeilijke uren (vaak weekendwerk) schrikken blijkbaar kandidaten af. Maar er zijn ook mooie kanten aan het beroep en die blijven onderbelicht, zo luidt het. "Mensen moeten van mentaliteit veranderen en het niet beschouwen als een minderwaardig beroep. Het is een beroep waar men zonder stress kan werken. Men kan creatief zijn en zijn eigen ambachtelijke producten maken."

Laten we hopen voor voor een betere toekomst van dit prachtige beroep!

BRON: www.vrt.be