Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

06 december '17: Maak het mee scholendag
← terug naar overzicht

Maak het mee scholendag
info

Op vrijdag 24 november organiseerden RTC West-Vlaanderen en VDAB Roeselare een scholendag voor leerlingen uit de derde graad van het technisch secundair onderwijs. Dit in het kader van het 3-daags event Maak het mee!

Scholen kregen de kans om verschillende workshops rond innovatie en ambachten te volgen. Ook kon men terecht op verschillende werven/ateliers waar op dit moment hoogstaande restauratiewerken uitgevoerd worden (Lakenhalle Ieper, Klein Seminarie Roeselare, atelier Piano’s Maene). Hier werd men begeleid door de bedrijven Bouwonderneming Desodt, Arthur Vandendorpe en Piano’s Maene.

Er werd ook geproefd van enkele ambachten zoals smeden en houtbewerking via virtual reality. De jongeren bleken heel vlug met deze techniek weg te zijn en experimenteerden er meteen op los.

Op de infomarkt konden leerlingen uitleg krijgen over vacatures uit de sector en ook Vivès en Constructiv stelden er hun aanbod voor. In de namiddag stond de infomarkt open voor werkzoekenden, maar hier kwamen jammer genoeg slechts een aantal geïnteresseerden op af.

Tijdens deze dag mochten we 83 leerlingen, 15 leerkrachten, 17 externe bezoekers en 2 werkzoekenden verwelkomen.

We mogen dus zeker spreken van een geslaagde eerste editie van Maak het mee! met een gevarieerd programma dat smaakt naar meer.