Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

20 november '18: Restauratie doet leven
← terug naar overzicht

Restauratie doet leven
info

De ‘Dulle Griet’ van Brueghel, topwerken van Theodoor Van Loon, een uniek roosvenster en een maquette van het Oude Rome, zijn enkele van de vele werken die terug schitteren dankzij de steun van onze mecenaatsfondsen!

Topstuk Pieter Bruegel de Oude gerestaureerd
De ‘Dulle Griet’ is terug te bewonderen in zijn oorspronkelijke kleurenpracht en dat maakte het Fonds Baillet Latour mee mogelijk. Het topstuk is één van de blikvangers van de overzichtstentoonstelling van Brueghel in het Kunsthistorisches Museum in Wenen.

Van Loon schittert in BOZAR
Verschillende topwerken van de Brusselse schilder Theodoor van Loon zijn nu in volle glorie te ontdekken in BOZAR. Dat is mede te danken aan het Fonds René en Karin Jonckheere en het Fonds Baillet Latour, die de restauratie van dit uitzonderlijk erfgoed steunden.

Roosvenster schittert terug
Dankzij een indrukwekkende restauratie, gesteund door het Fonds Richard Forgeur, schittert dit uiterst zeldzaam element van ons architecturaal erfgoed nu terug boven aan de puntgevel van de protestantste Kerk van Spa.

Historische maquette van Rome herleeft!
Een restauratie en interactieve presentatie met de nieuwste technologieën zal de maquette van het Oude Rome terug laten schitteren in het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel. Dit bijzonder stukje erfgoed, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers lokt, krijgt hiervoor de steun van het Fonds Alexis Liénard.

Bron: https://www.erfgoed-kbs.be