Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

02 november '17: Revivak en bouwbedrijf Heijmans werken samen!
← terug naar overzicht

Revivak en bouwbedrijf Heijmans werken samen!
info

Voor het bevorderen van vakmanschapsopleidingen hebben Revivak en bouwbedrijf Heijmans een samenwerkingsakkoord gesloten. In dit akkoord verklaart Heijmans dat zij zich zullen inspannen om stage- en opleidingsplaatsen aan te bieden voor mensen die het van een restaurateur willen leren. 

Stichting Behoud Monumenten Brabant is projectverantwoordelijke van Revivak en heeft ook de functie als cöordinator van Restauratie Opleidingsprojecten. De doelstellingen van deze Restauratie Opleidingsprojecten zijn:

- Het op peil houden van het nodige aantal vaklieden in de restauratie.

- Het in stand houden, ontwikkelen en uitvoeren van opleidingen om de kwaliteit van de vaklieden te versterken.

- Vraag en aanbod van vaklieden beter in kaart brengen om zo vraag en aanbod op de restauratiemarkt op elkaar te kunnen afstemmen.

- Het uitwisselen van kennis en kunde op het gebied van restauratieopleidingen.

- De bevordering van leerling bouwplaatsen, bevorderen van instroom en uitstroom van restauratieleerlingen en een kwalitatieve uitvoering van projecten door gekwalificeerde bedrijven met inzet van gekwalificeerde leermeesters.

Aanleiding van deze samenwerking is om de doorstroming van restauratieleerlingen in Nederland te verhogen. Op dit moment is er een nijpend tekort aan vakmensen in de restauratiesector. Het opleiden van leermeesters op het vlak van vakmanschap en ambachtelijk werk is dan ook van groot belang. 

Met dit heuglijke nieuws is er alweer een nieuwe weg ingeslagen naar het laten herbloeien van deze boeiende sector!