Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

06 november '18: Tentoonstelling: De verdwenen kathedraal van Cuypers
← terug naar overzicht

Tentoonstelling: De verdwenen kathedraal van Cuypers
info

Talloze kerken zijn er in ­Nederland gesloopt. Vooral in de jaren zeventig en tachtig werden ze in rap tempo afgebroken, onder meer vanwege het teruglopende kerkbezoek en dure onderhoud.

Een groot deel van de objecten wordt echter gered van de sloop door betrokken Bredanaren en ondergebracht in de collectie van Stichting Bisschoppelijk Museum die nu wordt beheerd door Stedelijk Museum Breda.

Open platform

CollectieLab is een open platform voor het ontdekken en ontwikkelen van de Collectie Breda. Te zien zijn tijdelijke presentaties met unieke objecten uit de depots van de stad. In De Verdwenen kathedraal van Cuypers zijn dit objecten uit de Barbarakathedraal en Atelier Cuypers.

In het lab krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum. In het atelier zijn regelmatig restauratoren bezig met het herstel van de objecten. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de herkomst van een object, de maker, eerdere restauratie of het materiaalgebruik. In De verdwenen kathedraal van Cuypers worden een aantal nieuwe ontdekkingen gepresenteerd.

Praktisch

De tentoonstelling loopt van 20 oktober tot en met 3 maart 2019.

Tickets voor deze tentoonstelling kan je via deze website bestellen: https://www.stedelijkmuseumbreda.nl/tentoonstelling/de-verdwenen-kathedraal-van-cuypers