Nieuwsbrief
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Interreg : European Territorial Co-operation

18 juni '17: Verslag Bootcamp 'Bewerken en toepassen van natuursteen'
← terug naar overzicht

Verslag Bootcamp 'Bewerken en toepassen van natuursteen'
info

Op 8 en 9 juni 2017 werd door Stichting Behoud Monumenten Brabant samen met Monumentenwacht Limburg in het kader van het Revivak-project een bootcamp georganiseerd met als thema: “Bewerken en toepassen van natuursteen”.

Op de eerste dag werd door docent Armand Mathijs op deskundige wijze uitleg gegeven over de toepassing en het bewerken van mergelsteen, waarna de 18 deelnemers aan de bootcamp zelf aan de slag moesten om ornamenten van mergelsteen te vervaardigen. In het middagprogramma werd ingegaan op de eigenschappen van Kunradersteen en hoe deze steensoort bewerkt moet worden. Er was veel enthousiasme bij de deelnemers, hetgeen tot uitdrukking kwam op het evaluatieformulier. Elf deelnemers gaven aan verdere interesse te hebben in het bewerken van natuursteen. Bijkomend positief punt was dat een bedrijf uit Zuid-Limburg een van die personen een werkaanbod gaat doen. 


Op de tweede dag  was er een excursie langs natuursteengroeven en bouwwerken in Zuid-Limburg waar natuursteen is verwerkt. Er werd uitleg gegeven over de verschillende soorten natuursteen en de toepassing ervan. Ook werd ingegaan op schadebeelden en gebrekenherstel.


 

De deelnemers aan de bootcamp “Bewerken en toepassen van natuursteen” bestonden uit:

  • Bouwleerlingen
  • Personen in een re-integratie traject
  • Werknemers van bouwbedrijven die tijdens hun werk te maken hebben met natuursteen.